Składniki:
1. Ciasto francuskie
2. Szyneczka
3. Ser
4. Przyprawy
5. Co wam wpadnie do głowy
Wykonanie:
Wszystkie składniki układamy na cieście francuskim. Jak widzicie na zdjęciach, u mnie tym razem sama szynka, ponieważ nie mieliśmy ochoty na inne dodatki. Do tego same te "ślimaczki" były tylko smakołykiem, główne danie wyglądało inaczej, więc nie chcieliśmy przesadzać. Przyprawiamy i zawijamy tak, jak pokazane jest na zdjęciu poniżej.
Następnie wsadzamy do piekarnika na 180-200 stopni. Wyciągamy, gdy ciasto francuskie się zarumieni (tak samo jak składniki w środku).
Smak rewelacyjny, a wykonanie w kilkanaście minut. Idealne, gdy wpadają niezapowiedziani goście, a Ty, zanim nawet zdążą się rozebrać i usiąść, masz już pyszną przekąskę w piekarniku!
Można podawać z różnymi dipami, majonezem, ketchupem, musztardą... Wachlarz pomysłów jest przeogromny!
Smacznego!
PS.
Na blogu AndziaThere jest świetny konkurs, gdzie możecie wygrać 120$ na zakupy w Shein! Koniecznie wpadnijcie i co zobaczcie, a przy okazji sprawdźcie, na co będziecie mogli wydać wygraną!
A tutaj link do rzeczy, które najbardziej przypadły mi do gustu: KLIK
Wygląda przepysznie! ;)
ReplyDeletehttp://green0floor0.blogspot.com/
Moja mama kiedyś robiła te tzw.'ślimaczki' :D Bardzo dobre są :>
ReplyDeletehttp://bitter-sweet-wonderwall.blogspot.com/
Świetny pomysł!! Ja podobnie robię babeczki ala'pizza.
ReplyDeletePozdrawiam!!
www.thekipass.blogspot.com <----------- zapraszam!!
Jakże to przesmacznie wygląda! A i przepis nie trudny :) Przyznam, że pierwszy raz słyszę i widzę o takim specyfiku, ale bardzo kusi, by przyrządzić i zjeść :)
ReplyDeletePasuję już na starcie. Vege forever c:
ReplyDeleteJak tam rekrutacja? Napisz mi koniecznie gdzie się dostałaś!
Zapraszam do siebie
http://to-read-or-not-to-read.blog.pl/